Zelftest mentaal fit

Mentale fitheid is fitheid van de geest. Als je aan fitheid denkt, denk je al snel aan je lijf. Bijvoorbeeld aan je conditie, spierkracht en figuur. Mensen die zich fitter willen voelen richten zich daar vaak op: ze gaan meer bewegen, vroeger naar bed, gezonder eten of stoppen met roken. De verzorging van je geest is net zo belangrijk. Wanneer je mentaal fit bent, functioneer je beter, heb je minder last van stress, is de kans op ongelukken kleiner en kun je problemen beter de baas. Geen overbodige luxe voor boeren en tuinders, in deze tijd van langdurige onzekerheid en verandering.

Wat is de Mentale fitheidstest?
De Mentale fitheidstest is door het Trimbos-instituut en AgroZorgwijzer ontwikkeld zodat jij als boer of tuinder op een eenvoudige manier je mentale fitheid kunt meten. Zo kom je er achter wat goed gaat en waar je nog aandacht aan kunt besteden. Daarna kun je aan de slag met oefeningen en tips  om te werken aan je mentale fitheid. Of je kiest ervoor om in gesprek te gaan met iemand uit je naaste omgeving of een deskundige die je verder kan helpen. Jij bepaalt wat bij jou past.

De test is niet bedoeld om psychische klachten op te sporen en aan te pakken. Het verwijsschema van Agrozorgwijzer geeft inspiratie over wie je kan helpen als het minder goed gaat. Op Mentaalvitaal.nl vind je de meest voorkomende vormen van hulp bij psychische klachten.

Hoe werkt het?
De test bestaat uit 21 uitspraken. Je geeft per uitspraak aan in hoeverre je het eens of oneens bent. Dat kost zo’n 5 minuten. Na de test krijg je direct de uitslag. Als je de uitslag wilt bewaren, dan kun je die per e-mail aan jezelf sturen.

Voor wie?
De test is voor mensen van 16 jaar en ouder.

Anoniem
Het invullen van de test is anoniem. We slaan geen gegevens op die te herleiden zijn naar jou als persoon. Ook je IP-adres en het mailadres dat je kunt invullen om de uitslag te versturen, slaan wij niet op.

Klik hier voor de test