Ga terug

Terugblik online talkshow Zorg om de boer

Gisteravond was het zover. De online talkshow die we samen met GGD IJsselland organiseerden: Zorg om de boer. Maar liefst 224 mensen meldden zich aan, 144 keken hiervan live mee tijdens de avond.

GGD-onderzoeker Rilana Wessel presenteerde haar onderzoek naar de mentale gesteldheid onder boeren. Huisarts Theo Bakker, agrarisch ondernemer Albert Waterink en agrarisch coach Paulien Hogenkamp gingen in gesprek over het dichten van de kloof tussen de reguliere zorg en de agrarische sector. De agrarische en verkorte variant van de film Waarom niet eerder werd vertoond. Stadsdichter Sarah Lucassen maakte speciaal voor de avond een gedicht over dit thema en presentator Boudewijn Koops leidde de avond in goede banen.

Terugkijken en verder lezen
Wilt u de talkshow nog eens terugkijken? Dat kan. De show staat nu op het youtubekanaal van AgroZorgwijzer. Ook de agrarische en verkorte versie van de film Waarom niet eerder vindt u daar. De factsheet met het onderzoek van o.a. Rilana Wessel staat op de website van GGD IJsselland.

Veel aandacht van de media
In de dagen voorafgaand aan het talkshow was er ruim aandacht voor het thema in de regionale en landelijke media. O.a RTV Oost besteedde met een aantal reportages en een live talkshow aandacht aan het thema. 1Vandaag en Radio 1 maakten afgelopen dinsdag opnames die woensdagmiddag en -avond werden uitgezonden. En vandaag stond er een groot artikel in NRC.