Ga terug

Studentengesprek: Help de wereld verandert!

AgroZorgwijzer ging op 10 oktober 2019 in gesprek met studenten van Aeres Hogeschool Dronten tijdens de Innovatiedag. Onder de noemer “Help de wereld verandert!” was er aandacht voor de persoonlijke kant van innoveren.

Werken in een continu veranderende wereld is spannend, verrassend en geeft veel energie. De minder besproken kant van innovatie, is die van onzekerheden, vragen en twijfels. Met een kleine groep is gesproken over het nut van je twijfels bespreken en het hebben van een klankbord. Hoe regel je jouw maatjes om je heen? Waar kun je heen als je niet bij vrienden of familie terecht kunt? Wat als de druk te hoog oploopt?

Blijf dicht bij jezelf

Onderneemster Simone Koggel van www.koesafari.nl vertelde haar persoonlijke ervaringen op dit onderwerp. Verbinden aan andere mensen en organisaties is een belangrijke manier voor haar om samen aan ontwikkeling te werken. Dit maakt dat je er niet alleen voor staat. Met veel energie vertelde Simone over het netwerk van mensen waar zij bij aan kan kloppen. Voor persoonlijke vragen, twijfels en ontwikkeling zijn familie en vriende de eerste lijn. Op zakelijk gebied gaat het vooral om de partijen die nu ook betrokken zijn bij de ontwikkeling van de nieuwe bedrijfslocatie. De belangrijkste tip van Simone voor de studenten: “Zorg dat je dicht bij jezelf blijft. Luister naar je gevoel.”