Ga terug

De trainingen suïcidepreventie voor erfbetreders zijn weer gepland

Om de signalen te herkennen van iemand met suïcidale gedachten én om zelfmoord bespreekbaar te maken, biedt 113 Zelfmoordpreventie een suïcidepreventietraining aan speciaal ontwikkeld voor de agrarische sector. De training heet ‘Suïcidepreventietraining gatekeeper voor de agrarische sector’.

Gatekeepers zijn mensen die een sleutelrol kunnen vervullen in het begeleiden van mensen met zelfmoordgedachten naar professionele hulp.Met de training vergroot je je kennis en verbeter je je houding en vaardigheden om te signaleren dat iemand aan zelfmoord denkt. Je maakt deze gedachten bespreekbaar, leert inschatten hoe ernstig de zelfmoordgedachten zijn en door te verwijzen.

Trainingsopbouw
De gatekeepertraining is een vaardigheidstraining. Naast het bespreken van ervaringen en kennisoverdracht door de trainers is een belangrijk onderdeel van de training het oefenen in tweetallen. Daarnaast leer je de verwijsmogelijkheden.
In 2018 en 2019 volgden ruim 100 erfbetreders deze training. Lees er meer over in deze folder (let op; in de folder is nog sprake van een training in Hooghalen en Amsterdam, die zijn inmiddels geannuleerd). Komend najaar worden er verdeeld over het land 2 trainingen georganiseerd.

Waar en wanneer?
• 22 oktober – Den Bosch (vol)
• 12 november – Zwolle (vol)

De trainingen worden gegeven van 9 tot 13 uur en kosten €125 per persoon (excl btw). Dit is inclusief materiaal in map, certificaat en lunch.

De trainingen zijn inmiddels volgeboekt? Wil jij op de wachtlijst of wil je de training met een aantal collega’s incompany volgen? Mail dan naar info@agrozorgwijzer.nl