Ga terug

Visualiseer je toekomst

Als je jouw ideale toekomst voor je ziet, kun je je makkelijker op je doelen richten. Het vergroot de kans dat je bereikt wat je graag wilt.

Voor je begint aan deze oefening: Wanneer je echt niet lekker in je vel zit, of je lastig vindt om een lichtpuntje te zien, sla deze oefening dan gerust over. Misschien past het dan beter bij je om hierover in gesprek te gaan met een vertrouwd persoon uit je omgeving of de huisarts. Ben je op zoek naar andere hulp? Kijk dan in het verwijsschema voor het bestaande netwerk.

Hoe werkt de oefening?
Probeer je ideale toekomst voor te stellen: je hebt hard gewerkt en alles bereikt wat je wilde. Je wensen zijn werkelijkheid geworden. Hoe ziet die toekomst er voor jou uit?

  • Neem hier rustig de tijd voor: ga er voor zitten, maak een wandeling of doe het tijdens werk waarbij je niet zo hoeft na te denken.
  • Overdrijf lekker als je daar zin in hebt. Laat je niet weerhouden door gedachten als ‘dat gaat toch nooit gebeuren’ of ‘ze zien me aankomen’. Je doet deze oefening puur voor jezelf.
  • Denk ook na over hoe je je voelt in je ideale toekomst: hoe trots, tevreden of blij ben je? En wie zijn er bij?
  • Sta zo stil bij verschillende aspecten van je leven, zoals: je gezondheid, bedrijf, vriendschappen en liefde, familie, je woonsituatie, het ouderschap, je vrijetijd, zelfbeeld en financiën. Neem bijvoorbeeld een aspect per keer.
  • Probeer het echt voor je te zien. Doe daarbij je ogen dicht.

Tip
Merk je dat deze oefening veel bij je los maakt? Praat er dan over. Bijvoorbeeld met je partner, vrienden, collega’s, huisarts, een (agrarische) coach of een vrijwilliger van Zorg Om Boer en Tuinder. Het verwijsschema leidt naar verschillende hulpaanbieders.