Animatie en klassikale opdrachten

Ondernemers in de land- en tuinbouw staan bloot aan veranderingen in de sector en politieke en maatschappelijke druk. In sommige gevallen kan dit leiden tot persoonlijke problemen en psychologische nood. Dit geldt niet alleen voor ondernemers, ook studenten krijgen hiermee te maken.

Animatie om het gesprek op gang te brengen
Speciaal voor het agrarisch onderwijs ontwikkelde AgroZorgwijzer daarom een animatie om te helpen in het bespreekbaar maken van persoonlijke problemen en psychische nood. Het filmpje duurt 1:30 minuten. Klik hier om de film te bekijken.

Na het kijken van de animatie ga je in gesprek met de studenten. Stel vragen naar aanleiding van de animatie. “Wat herkennen jullie hiervan” is een goede startvraag. Vervolgvragen kunnen zijn of de student dit zelf heeft meegemaakt. Wat is het effect van wat ze lezen op Social media op henzelf?

Handleiding
De bijbehorende handleiding voor docenten bevat drie oefeningen die de docent met zijn studenten kan doen na het zien van de animatie. Daarnaast geeft de handleiding handige tips voor het vervolggesprek en doorverwijsmogelijkheden.

De animatie is mede mogelijk gemaakt door Fonds Colland Arbeidsmarkt, CIV Agri en Food (Meetingpoint Melkveehouderij), ZuivelNL, LTO Nederland en Opleiden Melkveehouderij.